13 Ağustos 2011 Cumartesi

El Secreto de Sus Ojos \ Gözlerindeki Sır - FİLM ÖNERİSİ


Bu sıcak günlerde sonuna kadar nefesinizi tutarak izlemek istediğiniz bir film arıyorsanız,kesinlikle doğru adrestesiniz keza ben de sizler gibi gecemi hoş eyleyecek bir film önerisi aramış ve umduğumu yakın bir lise arkadaşımdan bulmuştum.

Kabul etmeliyim ki sinema dünyasını bir hayli geriden takip ediyorum öyle ki 2010'da en iyi yabancı film oskarını almış olan bu Arjantin işi başyapıtı yeni izleyebildim.

Neyse sadede gelmenin zamanıdır. Benjamin Esposito, Arjantin'de görevini tamamlamış yani emekliye ayrılmış bir savcıdır. İşi bıraktıktan sonra çok sevdiği edebiyat alanında bir eser bırakmak ister. Bir roman yazmaya koyulmuştur. Romanı görevdeyken araştırdığı ve onu derinden etkilemiş bir tecavüz olayıdır. Eski savcı yeni yazar romanına nasıl başlayacağına bir türlü karar veremez ve yardım alabilmek için yıllarca beraber çalıştığı arkadaşlarının yanına döner ve özellikle müdüresi İrene'nin fikirlerini merak eder. Film tahmin edebileceğiniz gibi geçmişe dönüşlerle kendisini gösteriyor ve sizi 1970'lerin Arjantin'ine götürüyor. Film boyunca pek çok konu hakkında hem hayatınızı hem de dünyayı sorgulayacaksınız. Konusu hakkında daha fazla bilgi vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Hani bazı filmler vardır sonuna dek hiçbir şeyi doğru tahmin edemediğinizi anlarsınız. Türkçesiyle "Gözlerindeki Sır" tam da bu açıklamaya uygun bir film. Filmi izlerken güleceğiniz pek çok sahne de var. Özellikle B.Esposito'nun yardımcısı sizi kahkahalara boğacak.

Evet, sanırım filmi izledikten sonra kulaklarım uzun süre çınlayacak, kötü sözler işitmeyeceğimi umuyorum. Keyifli seyirler!!!