25 Mart 2010 Perşembe

PUCCA & SİMİNYA



Blog dünyasının mazisi bildiğim kadarıyla 2000'li yılların başlarına kadar uzanıyor. Günümüzde blog yazmak oldukça popüler bir aktivite. Dünyada bir çok konuda oldukça ilgiyle izlenen blogçuluk ülkemizde de günden güne benimseniyor. Tabii birçok şey gibi bu kavram da ülkemize çok sonra geldiğinden büyük bir patlama ile yaşamımıza girecektir.

Her şeye rağmen henüz internet kullanıcılarının büyük bir bölümü blogçuluktan bi-haberler. Facebook, twitter gibi paylaşım sitelerinin deaynı kaderi yaşadıklarını düşünürsek bloggerlık da benzer bir dönemi yaşayabilir. Gerçi insanımızın okuma konusundaki sıkıntısını düşününce pek de ümitvar konuşmamalı.

Bugün özellikle blogları yeni yeni takip etmeye başlayanlara iki güzel önerim olacak. Gerçi blog dünyasının içinde olanlar için bu blogları tanıtmaya gerek yok ancak bilmeyenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken iki blogdan bahsedeceğim.

İki blog da bayan sahibelerinin elinde şekillenmekte. Bu iki sahibemiz yaşadıklarını, düşündüklerini eğlendiren,yormayan,sıkmayan hepsinden önemlisi kahkahalarla güldüren bir üslupla kaleme alıyorlar. Klavyeye yani:D Siminya'nın blogundaki postlara göz attığınızda, ağzı çok iyi laf yapan bir hatunla karşı karşıya kalıyorsunuz. Başından geçen komik olayları anlatan sahibemizin cümleleri değme yazara taş çıkaracak nitelikte. O kadar güzel dillendiriyor ki yaşadıklarını, post adını verdiğimiz denemelerini yazarken rahatladığınızı, stres attığınızı hissediyorsunuz. Bu anlamda mutlaka takibinizde olması gereken, blog dünyasında da nam salmış bir blog kendisi!

www.siminya.blogspot.com


Diğeri ise kendine pucca adı veren bayana ait. Bu bayanın yazdıkları Siminya'ya göre daha az edebilik içeriyor. Ancak bir bayanın ağzına müstehcenlik ve argo bu kadar mı yakışır diyorsunuz Pucca'nın postlarını okurken. Hayatını günlük nitelğinde blogundan takip ediyorsunuz. Yaşadıkları gerçek ya da gerçek dışıdır, bunu bilemiyoruz ancak insanı bir müddetliğine bu dünyadan alıp götürdüğü, insanı kahkalara boğduğu, bir sonraki yazıyı merakla beklettiği buz gibi gerçektir. Şiddetle tavsiye ediyorum


www.passiflora-rapunzel.blogspot.com


Bu iki blogu "edebiyat meclisi" sakinleri blogumuzun sağ yanında bulunan "Takip Ettiklerim" bölümünden de izleyebilirler. Bu değerli iki kadın blog yazarının yazdıklarını takip edebilirler.